Asbestattest

Wat is een asbestinventarisatierapport of kortweg een asbestattest?

Een asbestattest  beschrijft welke onderdelen van het gebouw asbest bevatten, wat de staat is van het asbesthoudend product en hoe het veilig te beheren of te verwijderen is.

Een erkend asbestdeskundige komt ter plaatse voor een visuele inspectie en beoordeling, een eventuele staalafname en het raadplegen van bewijsdocumenten.

Vanaf 23 november 2022 is het verplicht om bij de verkoop of overdracht van een woning gebouwd voor 2001 over een asbestattest te beschikken. De makelaar of notaris neemt de informatie uit het asbestattest op in het compromis en uiteindelijk in de notariële akte.

Bij ons kan u terecht voor de verschillende asbestkeuringen hieronder. Voor industrie maken we een offerte op maat.


  Kies uw formule

  APPARTEMENT

  <=80 m²
  incl. 2 stalen

  RIJWONING

  >80 m² & <=130 m²
  incl. 3 stalen

  OPEN BEBOUWING

  >130 m² & <=200 m²
  incl. 4 stalen

  VILLA

  > 200 m²
  incl. alle nodige stalen

  de verschillende stappen van de werkwijze

  Afspraak & Vooronderzoek

  Via de website kan u uw gegevens achterlaten, zodat we contact met u kunnen opnemen. Tijdens een vooronderzoek bekijken we de plannen van de woning. Zo krijgen we een beter zicht op mogelijke asbesttoepassingen. Hoe meer informatie we ontvangen, hoe efficiënter het bezoek ter plaatse kan verlopen. 

  Offerte

  U zal een e-mail ontvangen met de offerte, dit op basis van de tarieven die u op onze website kan terugvinden. Ondertussen nemen we telefonisch contact met u op om een afspraak in te plannen.

  Onderzoek Van Uw Woning

  Na uw akkoord betreffende de offerte, zal één van onze deskundigen ter plaatse komen.

  Zorg ervoor dat onze deskundige toegang heeft tot alle ruimtes, alsook zolder en kelder. Er wordt gekeken of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn. Dit alles wordt uitgevoerd volgens het voorgeschreven OVAM protocol.

  Eventuele Staalafname

  Indien er asbestverdachte materialen worden aangetroffen, neemt de deskundige hiervan foto’s en stalen om de aanwezigheid van asbest te verifiëren. De stalen worden nadien aan een erkend asbestlaboratorium bezorgd voor analyse.

  Als de klant deze staalafname weigert zal het betroffen materiaal het kenmerk “Asbestverdacht” krijgen.

  Digitaal asbestattest

  Na ontvangst van de betaling van de factuur wordt het asbestattest per mail toegestuurd.

  Indien er stalen genomen werden, zullen we na ontvangst van de resultaten van het labo, het rapport verder afwerken. Gemiddeld neemt een 3-tal werkdagen in beslag.

  Heeft u nog vragen, neem gerust telefonisch of per mail contact op.  Klik hier om meer te weten over sloop.

  Klik hier om meer te weten over de gevaren van asbest.