EPC-keuring

Wat is een EPC-attest?

Het Energieprestatiecertificaat is dé sleutel tot een energiezuinige toekomst voor uw woning. Met dit officiële document krijgt u inzicht in de energieprestaties van uw huis en tips om het nog efficiënter te maken.

Het attest is verplicht als u uw  huis wilt verkopen of verhuren.

Ook als u uw ecologische voetafdruk wilt verkleinen, is een EPC-attest is een must-have. Het biedt niet alleen waardevolle informatie, maar kan ook de waarde van uw woning verhogen!

Opmaak van EPC-atttest

Het Energieprestatiecertificaat (EPC), ook wel bekend als EPC-attest, is een document dat de energie-efficiëntie van uw woonruimte of gebouw in kaart brengt. Iedere woning ontvangt een classificatie variërend van A+ (zeer energiezuinig) tot F (zeer energieverslindend). Het EPC onthult tevens de berekende energiescore, wat het jaarlijkse energieverbruik weergeeft per vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte (kWh/m² per jaar).

De score die uw woning krijgt, wordt sterk beïnvloed door de isolatiematerialen gebruikt in de bouwschil en de aanwezige technische installaties.

Ontvang een EPC-attest en verhoog de waarde van jouw pand. Vertrouw op onze expertise voor uw EPC-keuringen en andere technische documenten die uw huis nodig heeft. Wij staan klaar om u te begeleiden.
Bernard
Energiedeskundige

Prijslijst EPC

studio 45m2/garagebox €95
appartement €155
rijwoning €180
halfopen bebouwing €205
open bebouwing tot 250m2 €230
open bebouwing meer dan 250m2 €260
gemeenschappelijke delen €750
*geen plannen = + €50 euro
* prijzen excl btw

Hoe verloopt een EPC-keuring?

De EPC-energiescore wordt bepaald aan de hand van materialen, isolatiewaarden van dak, muren, ramen, deuren, en verwarmings-, koelings- en sanitairsystemen. 

Tijdens de keuring inspecteren wij de bestaande woningsituatie, gebouwschil (vloer, muren, ramen, dak), verwarmings- en warmwaterinstallaties. 

Een vlotte keuring bereidt u voor door documenten beschikbaar te hebben:

  •  eerdere EPC-aangiften,
  • bouwplannen
  • facturen van aannemers en bouwmaterialen
  • dossiers van energiepremies
  • technische info over verwarming, zonnepanelen,…

Na controle ontvangt u een certificaat met energieprestaties, aanbevelingen en referentiewaarden.